Soihtukulkue ja lupauksenanto 6.12.

Lahden alueen partiolaiset kutsuu Lahtelaiset lippukunnat juhlistamaan yhdessäitsenäistä Suomea perinteiseen itsenäisyyspäivän soihtukulkueeseen Lahden keskustaan.

Partiolaisten itsenäisyyspäivän soihtu- ja kynttiläkulkueilla on monikymmenvuotinenhistoria ja se on merkittävä osa lahtelaista itsenäisyyspäivän juhlaperinnettä. Vuosittainpitkälti toistasataa eri-ikäistä partiolaista kokoontuukin näyttävään kulkueeseen varsinperinteisin menoin.

Kulkue päättyy lippukuntien yhteiseen lupauksenantotilaisuuteen sankarihaudoillajärjestettävään seppeleen laskuun ja hartaustilaisuuteen Ristinkirkossa. Ilta päättyykahvitilaisuuteen Ristinkirkon alakerran kahvilatilassa.

Soihtukulkue on partiolaisten näyttävä tapa juhlistaa itsenäisen Suomen syntymäpäivääja on sanomattakin selvää, että lippukunnilta toivotaan runsasta osanottoa kulkueeseen.

Tervetuloa mukaan!

Aikataulut

Klo 16.15 Vuorikadun koulun piha (Vuorikatu 13, Lahti)
Järjestäytyminen tapahtuu lippukunnittain parijonoon.

KulkueLähtee liikkeelle klo 16.30 ja kulkee reittiä:
Vuorikatu – Aleksanterinkatu –Mariankatu – Torin läpi –Mariankatu – Ristin kirkko

Seppleet lasketaan sankarihaudoille kello 17:00, jonka aikana partiolaisetsiirtyvät Ristinkirkon kirkkosaliin.
Partiolippukuntien liput, osasoihdunkantajista sekä Suomen lippu ovat mukana seppeleenlasku tilaisuudessa.

Hartaus ja lupauksenanto ristinkirkossa

Hartaus Ristinkirkossa alkaa noin kello 17:20, jonka lopuksi nuoremmat ikäkaudet antavat partiolupauksensa. Tämä jälkeen Lahden alueen partiolaiset järjestävät kaikille osallistujille yhteisen kahvitilaisuuden Ristinkirkon alakerrassa.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com