Meripartiotoiminta

Lahden Sinisillä on pitkä ja vaiherikas meripartiotoiminnan historia ja se onkin oleellinen osa toimintaamme.
Meripartio on partiomenetelmän toteuttamista vesillä ja se voi olla purjehdusten lisäksi vaikkapa melontaretki joella. Meripartiotoiminta on myös hyvin käytännönläheistä ja kesällä keskitytäänkin lähes pelkästään vesillä oloon.

Meripartiolaisuus merkitsee sitä, että suuri osa partiotoiminnasta toteutetaan vesillä ja vesillä liikkuminen sekä siihen valmistautuminen on olennainen osa jokapäiväistä toimintaa.

Koulutus ja turvallisuus

Koska partiossa turvallisuus on tapa toimia, meripartiossa toteutetaan partiokasvatusta, jonka tavoitteena on kasvattaa vastuuntuntoisia merenkulkijoita, jotka liikkuvat vesillä turvallisesti ja kunnioittavat vesistöjen luontoa ja kanssaveneilijöitä.

Vesi on elementtinä poikkeuksellinen, minkä vuoksi vesillä liikkujalta vaaditaan paljon tietoa ja taitoa. Partiolaisten meripartiokoulutusjärjestelmä sisältää neljä merenkulkukurssia, joiden tarkoituksena onkin varmistaa, että jokaisella partioaluksella on pätevä päällystö, joka kykenee kuljettamaan alustaan turvallisesti.

Veneenohjaajakurssi on partio-ohjelmaan kuuluva ohjelmatapahtuma. Förstikurssi on osa partio-ohjelmaa ja se suoritetaan ohjelmatapahtumana tai pidemmällä aikavälillä samoaja-ikäkauden aikana. Saaristokipparikurssi sekä kipparikurssi ovat puolestaan vaeltajaikäsille suunnattua taitokoulutusta.

Lisätietoja meripartiotoiminnasta voit kysellä lippukuntamme kipparilta.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com