Leirit ja retket

Leiri- ja retkitoiminta

Partioon kuuluu olennaisena osana toiminta luonnossa ja siitä oppiminen. Retkien, leirien ja kilpailujen tehtävät ovat mitä mainioin tapa opettaa lapsille ja nuorille toimintaa ryhmässä, kädentaitoja, luonnontuntemusta ja selviytymistaitoja.
Retket ovat partiota parhaimmillaan. Retkillä on monipuoliset mahdollisuudet toteuttaa partiomenetelmän eri toimintatapoja, ja siten retket ovat myös erittäin tehokas tapa tehdä partiota. Retki voi olla päiväretki tai yöretki, retki lähelle tai kauas.

Leirit

Kaikki alkoi Brownsean leiristä, jolle paratioliikkeen perustaja Lordi Baden-Powell vei 22 nuorta poikaa ja toteutti käytännössä kehittämäänsä kasvatusjärjestelmää. Siitä lähtien leiri on ollut partiossa keskeinen toimintatapa.
Kesäleiri, talvileiri, syysleiri, Lapin leiri, purjehdusleiri… muotoja on monia, mutta tietyt perusjutut ovat kaikkialla samat. Lippukunnan toiminnassa se on usein vuoden kohokohta.

Yhdellä leirillä voi käytännössä harjoitella monia taitoja, siellä tutustuu toisiin ihmisiin, ollaan luonnossa, yhteishenki kehittyy, saadaan elämyksiä ja muistoja… ”Kerran viikossa toistuva kokous kololla on partion arkea – mutta leiri on juhlaa.”

Vaellukset

Vaellus voi olla kulkuriromantiikkaa parhaimmillaan. Sinä, te, rinkka ja komeat maisemat! Yllä tuulta ja ilmaa, alla maata. Vaelluksen voi tehdä jalkapatikassa mutta myös hiihtäen, pyöräillen, soutaen, meloen tai purjehtien. Eikä aina ei tarvitse lähteä Lappiin asti, sillä vaellukset voi järjestää myös lähialueella.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com