Partiotoiminta Sinisissä jatkuu pääosin pienryhmissä ulkona

Päijät-Hämeen siirryttyä leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen, alaikäisten partiotoiminta Lahden Sinisissä jatkuu viranomaisten määräysten ja suositusten mukaisesti pienryhmissä ulkona tai etänä 1.2.2021 alkaen. Tilapäiset järjestelyt ovat voimassa ainakin 15.2.2021 saakka.

Kaikkien Lahden Sinisten alle 18-vuotiaiden partioryhmien viikkotoiminta järjestetään pienryhmissä ulkona tai etänä. Järjestely perustuu viranomaisten, Päijät-Hämeen Hyvinvointikuntayhtymän ja partioliikkeen voimassaoleviin korona-rajoituksiin ja -suosituksiin. Partiotoimintaa järjestetään ulkoaktiviteettien parissa korkeintaan 10 hengen ryhmissä.

Kaikessa toiminnassa kiinnitetään edelleen huomiota turvavälien ja hyvän hygienian toteutumiseen. Yli 12-vuotiaiden tulee käyttää ulkonakin kasvomaskia, mikäli turvaväliä ei ole mahdollista noudattaa. Lippukunta tarjoaa tarvittaessa kertakäyttöisiä kasvomaskeja niitä tarvitseville. Turvallisen osallistumisen pelisääntöjä, kuten turvavälin pitämistä ja maskin käyttöä, on toivottavaa kerrata kotona ennen ulkotoimintaan osallistumista.

Ryhmästä riippuen partiotoimintaa voidaan myös järjestää osin tai kokonaan etänä. Partio-ohjelmaa voidaan toteuttaa yhdistämällä itsenäisesti tai yhdessä tehtäviä etätehtäviä sekä ulkoaktiviteetteja. Lippukunta toivoo huoltajien tarvittaessa tukevan partiolaisiaan etäyhteyksien ja -tehtävien toteuttamisessa ryhmien johtajien ohjeiden mukaisesti.

Yli 18-vuotiaiden partiotoiminta jatkuu etänä.

Ryhmien johtajat tiedottavat tarkemmin huoltajia kyseisen ryhmän partiotoiminnan muodoista. Lasten, nuorten sekä huoltajien on syytä varautua perinteisen harrastusrytmin muutoksiin johtuen esimerkiksi porrastuksista, ryhmien jakamisesta eri illoille tai vuoroviikoin etänä toteuttavasta toiminnasta.

Lisätietoa oman ryhmän tilapäisistä toteutustavoista saa omalta johtajalta. Lahden Sinisten korona-ohjeistuksista lisätietoja antaa lippukunnanjohtaja Lasse Lehtinen, puh. 040-774 6090 tai lasse.lehtinen@lahdensiniset.net.


Lisätietoa partion koronaohjeista voit käydä lukemassa osoitteissa www.partio.fi ja www.hp.partio.fi ja Lahden ja Päijät-Hämeen koronatilanteesta sekä voimassa olevista viranomaisten suosituksista saat sekä THL:n sivuilta (https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19) ja PHHYKYN sivuilta (https://www.phhyky.fi/fi/asiakkaalle/koronavirus/aluekohtaiset-suositukset/).

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com