Kuksa jäsenrekisteri

KuksaPartiolaisten sähköinen henkilötietojärjestelmä on nimeltään Kuksa ja löydät sen osoitteesta asiointi.partio.fi.

Uudet partiolaiset lisätään Kuksaan ensimmäisellä käyntikerralle ja samalla
lisätään partiolaiselle myös huoltajatiedot. Huoltajalle tulee tämän jälkeen
automaattinen ilmoitus sähköpostina. Viesti tietojen rekisteröitymisestä sisältää muun muassa huoltajanumeron, jota tarvitaan huoltajatunnusten tekoon. Toinen ilmoitus huoltajalle lähtee, kun hänelle on lisätty huollettava.

Osaan partiotapahtumista ilmoittaudutaan sähköisesti Partio ID -tunnuksella Kuksan kautta. Vain huoltaja voi tehdä tapahtumailmoittautumisen huollettavansa (alle 15-vuotias) osalta omilla Kuksa -tunnuksillaan. Lisäksi Kuksasta voi seurata partiokokouksissa, -retkillä ja -leireillä tehtyjä aktiviteetteja sekä käytyjä koulutuksia.

Myös yhteystietojen muutokset pystyy tekemään itse Kuksan kautta. Suomen Partiolaisten jäsenmaksulasku löytyy niinikään Kuksasta ja jäsenmaksulaskun toimitustavaksi pystyt muuttamaan paperilaskusta e-laskuun tai sähköpostiin.

Jotta Kuksasta saataisiin kaikki hyöty irti, pitää rekisterissä olla tiedot ajantasalla ja jokaisen alaikäisen
partiolaisen kohdalla vähintään yhdestä huoltajasta tiedot.

Partio ID

Kuksaan kirjaudutaan PartioID-tunnuksella ja sellaisen voi luoda sekä partiolainen että partiolaisen huoltaja. PartioID:n rekisteröimiseen tarvitaan jäsennumero/huoltajanumero ja sähköpostiosoite, joka on merkitty Kuksaan kyseiselle henkilölle. Ohjeet PartioID:n luomiseen on liitteenä.

Suosittelemme, että alaikäisille lapsille ei luoda omaa PartioID:tä, jos lapsi ei itse sähköpostia käytä. Tämä siksi, että rekisteri pysyisi johdonmukaisena siinä, että henkilön kohdalla on vain hänen omia tietojaan (eikä esimerkiksi vanhemman). Lapsen tietoihin voidaan liitetään huoltaja(/huoltajia), joka pystyy sitten omalla tunnuksella ilmoittamaan lapsen tapahtumiin sekä muokkaamaan lapsen tietoja.

Lapsen tietoihin laitetaan vain lapsen tietoja, ei siis vanhemman s-postia tai puhelinnumeroa. Jos lapsella ei ole omaa puhelinta tai numeroa ei haluta kertoa, voi siihen kenttään laittaa 1234567890. Puhelinnumero on pakollinen tieto eli se on pakko olla täytettynä, mutta on hyvä, että numerosta selvästi näkee, ettei se ole oikea puhelinnumero.

Tarkemmat ohjeet Partio ID:n luomiseen löydät Huoltajan ohjeesta.

Lisätietoja

Kaikissa Kuksaan ja jäsenyysasioihin liittyvissä ongelmissa ja kysymyksissä voit kääntyä jäsenrekisterinhoitajamme puoleen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com