Ohjeita viestintään

Olemme tälle sivulle koonneet tieto- ja vinkkipaketin partioviestintään.

Alta löydätkin tietoa muun muassa lippukunnan käytössä olevista viestintävälineistä ja -kanavista sekä niiden päivittämisestä partioviestintää helpottamaan.

Käyttäjätunnuksia voit tiedustella viestintävastaavalta tai lippukunnanjohtajalta.

Suomen Partiolaisten Graafisen ohjeen löydät Tiedostot -sivulta Graafisen ilmeen alta.

Ohjeita kuvaamiseen ja kuvapankki

Ohjeita kuvaamiseen

Sanotaan, että kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Siksi on olennaista miettiä, minkälaisia kuvia partiosta julkaisemme ja missä yhteydessä. Monelle partiosta tietämättömälle mielikuva toiminnastamme muodostuu nimittäin juuri kuvien kautta.
Otathan siis kuvia, joissa näkyy, että partio on hauskaa, aktiivista ja innostavaa. Muista, kuvatessasi, että partio on muutakin kuin solmuja ja nuotioita. Ole siis hyvällä tavalla luova, rohkea ja monipuolinen.

Muista ottaa kamera mukaan partion hauskimpiin hetkiin! Voit myös antaa partiolaisten itsensä kuvata ja tallentaa mielenkiintoisimmat hetket esimerkiksi purjehdukselta, jos et itse ehdi kuvata. Pääasia, että kamera käy!

Kuvaesimerkki

Kuvapankki

Lataa ottamasi otokset parhaimmista partiohetkistä kuvagalleriaamme. Toistaiseksi käytämme Kuvat.fi palvelua, jonka kuvavirran löydät kuvagalleriastamme.

Kuvat voit siirtää kätevästi kamerasta tabletille kameralaukusta löytyvällä wifi-sovittimella tai liittämällä kameran muistikortin tietokoneesi muistikortinlukijaan ja ladata ne tämän jälkeen Kuvat.fi -kuvapalveluun. Tunnukset kuvapankkiin saat tottakai webmasterilta.

Nikon D3200 -kamera

Lippukunnallamme on käytössä Nikon D3200 -kamera, jota voit lainata esimerkiksi kokouskäyttöön tai retkille.

Nikon D3200 -kamera

Nikond3200Lippukuntamme kamera on kaikkien johtajiemme ja toimintaamme osallistuvien vanhempien käyttettävissä. Kameralaukusta löydät kameran ja kaksi erikokoista objektiivia, salamalaitteen, akkulaturin sekä käyttöohjeet kameran käyttöön. Helpointa kuitenkin lienee kääntää kameran päällä oleva valitsin Auto-asentoon ja sitten vain kuvia ottamaan.

Kuvat voit siirtää kätevästi kamerasta tabletille kameralaukusta löytyvällä wifi-sovittimella, ja ladata ne tämän jälkeen lippukunnan Kuvat.fi -kuvapalveluun. Voit myös antaa partiolaisten itsensä kuvata ja tallentaa mielenkiintoisimmat hetket esimerkiksi purjehdukselta, jos et itse ehdi kuvata. Pääasia, että kamera käy!

Instagram

Instagram on helppo tapoja jakaa lyhyitä ja innostavia kuulumisia ja kuvia partiotapahtumista.

Instagram kuvia voit ottaa omalla matkapuhelimellasi lisäämällä kuviin tunnisteet #partioscout, #hppartio, #lahdensiniset, #lahdenalueenpartiolaiset sekä @partioscout, @hppartio ja @hpmeripartio.

Tägäämällä kuvat @-tagilla mahdollistat, että julkaisusi saattaa näkyä myös ko. organisaatioiden nostoissa ig-julkaisuissa.

Löydät meidät instagramista nimellä lahdensiniset.

Some

Facebook

Lippukuntamme Facebook-sivut löydät osoitteesta https://www.facebook.com/lahdensiniset. Voit halutessasi tykätä sivusta ja päivittää sinne vierailijoiden kommentteja, jotka eivät kuitenkaan näy suoraan Facebook-sivumme etusivun uutisvirrassa.

Halutessasi Facebook -päivittäjätunnukset, voit tiedustella niitä viestintävastaavaltamme.

Muista myös kysyä ohjeita , mitkä päivitykset ovat suotavia ja mitkä päivitykset puolestaan sellaisia, joita vain lippukuntamme hallitus tai viestintävastaavamme päivittää sivuille.

Nettisivujen päivittäminen

Lippukuntamme johtajille jaetaan internet-sivujemme päivitysoikeudet, joten pääset helposti muokkamaan vastuualueeseesi kuuluvaa sivua tai kirjoittamaan uutisia esimerkiksi ryhmän retkistä, kilpailuista tai muista tärkeistä asioista. Internet-sivut on tuotettu WordPress -julkaisualustalla ja pääset helposti kirjautumaan hallintajärjestelmään omalla gmail-tunnuksellasi klikkaamalla itsesi osoitteeseen www.lahdensiniset.net/admin.

Nettisivuille kirjoitetut artikkelit eli uutiset päivittyvät automaattisesti myös Facebook-sivujemme uutisvirtaan.

Voit ladata ohjeet sivujen päivittämiseen ja uutisten kirjoittamiseen pdf-muodossa.
Muista myös maustaa luomaasi sivua tai uutista mukavalla partiomaisella kuvalla.

Lisätietoa sivujen toiminnallisuudesta ja vinkkejä päivittämiseen antaa viestintävastaavamme.

Tulostaminen ja kopioiminen

Lippukunnan kololta löydät KonicaMinolta Bizhub C35 -monitoimilaitteet, jolla voit helposti tulostaa ja kopioida tarvitsemasi paperit esimerkiksi kokouskäyttöön tai vaikkapa retki- ja leirikirjeet koloilloissa jaettavaksi.

Suuremmat tulostukset on kuitenkin suositeltavaa tehdä Lahden Seurakuntayhtymän Kasvatustyönkeskuksessa (Vapaudenkatu 6, 3 krs.).

Tulostimen ohjelmiston voit ladata tästä.
Suosittelemme koko ohjelmiston lataamista tulostusongelmien välttämiseksi.

Markkinointimateriaalit (roll-up:t ja printit)

Partion markkinointi on helppoa, sillä valmista materiaalia on yllin kyllin. Lippukuntamme kololta löydät 2 roll-up banderollia, joita voit lainata, kun haluat partion näkyvän ja kuuluvan.

Lisää markkinointimateriaalia löytyy lippukunnan Google Drivesta, sekä Hämeen partiopiirin sivuilta sekä Suomen Partiolaisten materiaalipankista.

Rollup

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com